Pluktuin

Vol verwachting klopt mijn hart! Wat voor moois gaat onze pluktuin allemaal brengen komend jaar? Tot nu toe is het er te nat om te beginnen met onkruid wieden en man o man wat is dat nodig! En ook te nat om er al dingen in te planten…. maar niet te nat om alvast zaadjes voor te zaaien in ons kasje! De eerste zaailingen zijn al gekiemd! Whoohoo! Ik voel me net weer een klein meisje als ik boven die potjes hang en kijk of er al iets gegroeid is. Heerlijk!

 

De Papaver, Cosmea, Lathyrus en Monarde zijn allemaal al gekiemd. Ik heb deze week de Maart zaailingen in potjes gezaaid, dus over twee a drie weken hoop ik ook daar de eerste kopjes boven de grond te zien. Ik houd het geheel licht vochtig. Het kasje is niet verwarmd, maar wordt wel lekker warm als de zon eenmaal schijnt en de vorst heeft er net niet genoeg kans om alles stuk te laten vriezen. Ideaal dus.

Voor dit seizoen heb ik zo’n 45 soorten bloemen gekozen om uit te proberen op de tuin. Ik ben reuze benieuwd wat er op onze grond tot bloei gaat komen en welke het helaas niet gaat doen. ´Try and error´ zullen we maar zeggen.

En zoals je op de foto van de tuin kunt zien staat ons pad onder water… net als mijn hele stuk grond voor mijn bloemen. Voor onze tuin hoop ik dus de komende drie weken op droog weer (of is dat heel egoïstisch? 😉 ) Ik houd jullie op de hoogte wat er allemaal op komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s